Publikacje

Uniwersytet Stanforda we współpracy z wydawnictwem Elsevier przygotowuje i publikuje co roku prestiżowe zestawienie World’s Top 2% Scientists.  Lista Top 2% Scientists wyróżnia czołowych naukowców, którzy wywarli znaczący wpływ na rozwój poszczególnych dziedzin wiedzy dzięki sile oddziaływania swoich publikacji (liczbie cytowań). Co roku publikowane są dwa zestawienia, które obejmują cały dorobek naukowy (począwszy od 1960 r.) oraz dorobek z ostatniego roku kalendarzowego. W przypadku tego ostatniego zestawienia, pierwszym pracownikiem Wydziału, który został w ten sposób wyróżniony (2-krotnie - za lata 2023 i 2024) jest prof. dr hab. Tomasz Daszkiewicz.

Więcej o zestawieniu: https://topresearcherslist.com/


 Wykaz publikacji, których autorami bądź współautorami są pracownicy i doktoranci,
Katedry Towaroznawstwa i Przetwórstwa Surowców Zwierzęcych