STRONA GŁÓWNA
HISTORIA
Pracownicy
PROBLEMATYKA BADAWCZA
OFERTA USŁUGOWO - BADAWCZA
DYDAKTYKA
PUBLIKACJE
2005
2004
2003
2002
2001
2000
LINKI
|
|
-
Kondratowicz J., Chwastowska I., 2005. Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego. Chłodnictwo 1-2: 67-70.
-
Kondratowicz J., Chwastowska I., 2005. Rozmrażanie – aktualny problem w technologii chłodniczej mięsa. Chłodnictwo 3: 41-44.
-
Kondratowicz J., Chwastowska I., 2005. Suchy lód – główne obszary zastosowania w transporcie i przemyśle chłodniczym. Chłodnictwo 4: 33-37.
-
Kondratowicz J., 2005. Zamrażanie żywności przy użyciu skroplonych gazów. Ogólnopolski Informator Masarski, maj, 2005, s. 49-55.
-
Kondratowicz J., Chwastowska I., 2005. Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów. Chłodnictwo 5: 38-42.
-
Kondratowicz J., Kościelak E., 2005. Nowe tendencje w systemach pakowania żywności przechowywanej w niskich temperaturach. Część 1. Chłodnictwo 7: 36-40.
-
Kondratowicz J., Kościelak E., 2005. Nowe tendencje w systemach pakowania żywności przechowywanej w niskich temperaturach. Część 2. Chłodnictwo 8: 54-59.
-
Kondratowicz J., Kościelak E., 2005. Nowe tendencje w systemach pakowania żywności przechowywanej w niskich temperaturach. Część 2. Chłodnictwo 8: 54-59.
-
Kondratowicz J., 2005. Przemiany i tendencje w opakowalnictwie. Magazyn Przemysłu Mięsnego, 8-9: 52.
-
Kondratowicz J., 2005. Zamrażanie w skroplonych gazach a jakość mięsa wołowego. Magazyn Przemysłu Mięsnego, 8-9: 86-87.
-
Kondratowicz J., 2005. Zamrażanie w skroplonych gazach a jakość mięsa wieprzowego. Magazyn Przemysłu Mięsnego, 8-9: 92-94.
-
Daszkiewicz T., Wajda S., Kondratowicz J., 2005. Physico-chemical and sensory properties of meat from Black-and-White and Black-and-White x Limousine heifers differing in intramuscular fat content. Animal Science Papers and Reports, vol. 23, no. 3: 181-187.
-
Łyczyński A., Wajda S., Czyżak – Runowska G., Rzosińska E., Grześ B., 2005. Wpływ czynników środowiskowych na jakość mięsa wieprzowego. Materiały Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt.: “Jakość surowca mięsnego. Stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu”, Poznań – Baranowo 14-15.IX.2005r., s. 21. (doniesienie).
-
Daszkiewicz T., Wajda S., Kapelanski W., 2005. Porównanie jakości mięsa loszek i loch pierwiastek. Materiały Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt.: “Jakość surowca mięsnego. Stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu”, Poznań – Baranowo 14-15.IX.2005r., s. 30. (doniesienie).
-
Daszkiewicz T., Wajda S., Kondratowicz J., 2005. Właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa jałówek o różnej zawartości tłuszczu śródmięśniowego. Materiały Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt.: “Jakość surowca mięsnego. Stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu”, Poznań – Baranowo 14-15.IX.2005r., s. 31. (doniesienie).
-
Śmiecińska K., Wajda S., 2005. Wyniki opasu i wartość rzeźna buhajków różnie żywionych w ostatnich czterech miesiącach przed ubojem. Materiały Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt.: “Jakość surowca mięsnego. Stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu”, Poznań – Baranowo 14-15.IX.2005r., s. 110. (doniesienie).
-
Wajda S., Daszkiewicz T., Kapelański W., Puchalska D., 2005. Wartość rzeźna tusz loszek i loch pierwiastek. Materiały Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt.: “Jakość surowca mięsnego. Stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu”, Poznań – Baranowo 14-15.IX.2005r., s. 114. (doniesienie).
-
Wajda S., Winarski R., Borzuta K., 2005. Porównanie wartości pomiarów grubości słoniny i mięśnia najdłuższego grzbietu uzyskanych przy zastosowaniu urządzeń do klasyfikacji tusz wieprzowych. Materiały Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt.: “Jakość surowca mięsnego. Stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu”, Poznań – Baranowo 14-15.IX.2005r., s. 115. (doniesienie).
-
Denaburski J., Sáiz Cidoncha F., Bąk T., Matusevicius P., 2005. Valor cárnico de novillas de tors castrados retenidos en sujeción y en libertad antes del sacrificio. Producción Animal, 209: 39-46.
-
Podstawski R., Denaburski J., 2005. Sprawność fizyczna młodzieży rozpoczynającej studia w Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Prozdrowotny styl życia. Uwarunkowania społeczne. s. 431-438.
-
Podstawski R., Denaburski J., 2005. Sprawność fizyczna studentów I roku Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Prozdrowotny styl życia. Uwarunkowania społeczne. s. 439-445.
-
Bąk T., Denaburski J., 2005. Ocena właściwości sensorycznych mięsa wieprzowego przechowywanego w atmosferze modyfikowanej. Materiały Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt.: “Jakość surowca mięsnego. Stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu”, Poznań – Baranowo 14-15.IX.2005r., s. 24. (doniesienie).
|