Rekrutacja międzysemestralna - zakres kształcenia: Kształtowanie jakości produktów zwierzęcych
Planujesz studia na II stopniu kształcenia (studia magisterskie) na kierunku zootechnika?
wybierz zakres kształcenia
Kształtowanie jakości produktów zwierzęcych
Jego niepowtarzalność polega m.in. na tym, że niezależnie od treści wspólnych realizowanych w ramach wszystkich zakresów kształcenia, stwarza on możliwość zetknięcia się z zagadnieniami dotyczącymi różnych aspektów jakości surowca/produktu pozyskiwanego od zwierząt gospodarskich (drób, trzoda chlewna, bydło, owce, króliki), dziko żyjących oraz ryb, w powiązaniu z wpływem różnych czynników na etapie pozyskiwania i przetwarzania. Problematykę zajęć w ramach tego zakresu można dodatkowo kształtować wybierając odpowiednie przedmioty z grup przedmiotów do wyboru. Nie bez znaczenia jest również to, że wybór zakresu kształcenia Kształtowanie jakości produktów zwierzęcych stwarzamożliwość skorzystania z bardzo szerokiej oferty tematów prac magisterskich, która jest powiększana o tematy proponowane przez dyplomantów.
Jeżeli chcesz uzyskać więcej szczegółowych informacji na temat zakresu kształcenia Kształtowanie jakości produktów zwierzęcych, zapraszamy do sekretariatu naszej katedry (p. 162). Na pytania chętnie odpowiedzą również nauczyciele zatrudnieni w katedrze.