Oferta usługowo-badawcza
Wykaz i cennik wykonywanych analiz chemicznych
Obowiązuje od dnia 01.01.2019 r.
Lp. | Rodzaj analizy | Cena zł (netto) |
1 | Przygotowanie próbki do badań (mielenie) | 10,00 |
2 | Podsuszanie | 20,00 |
3 | Sucha masa (pasze susze) | 20,00 |
4 | Sucha masa (pasze mokre w tym kiszonki, mięso, tkanki, kały) | 40,00 |
5 | Popiół surowy | 30,00 |
6 | Popiół nierozpuszczalny w HCL | 50,00 |
7 | Białko ogólne | 55,00 |
8 | Białko właściwe | 90,00 |
9 | Tłuszcz surowy wg Soxleta | 60,00 |
10 | Tłuszcz mleczny metodą ekstrakcyjną Roesego-Gottlieba | 55,00 |
11 | Włókno surowe | 60,00 |
12 | Frakcje włókna NDF, ADF, ADL (za każdą frakcję) | 60,00 |
13 | Wartość kaloryczna (energia brutto) | 60,00 |
14 | Oznaczenie chlorków (oznacz. soli) NaCl | 55,00 |
15 | Analiza podstawowa (sucha masa, popiół surowy, białko ogólne, tłuszcz surowy, włókno surowe) | 215,00 - pasze suche 235,00 - pasze mokre, mięso, tkanki, kały |
16 | Ocena chemiczna jakości kiszonek (analiza podstawowa, pH, N-NH3) | 290,00 |
17 | Skrobia | 150,00 |
18 | Cukry | 90,00 |
19 | Pomiar pH | 15,00 |
20 | Cholesterol (surowica, mięso) | 100,00 |
21 | Aminokwasy siarkowe (Cys, Met) | 200,00 |
22 | Aminokwasy po hydrolizie kwaśnej | 400,00 |
23 | Tryptofan | 350,00 |
24 | Karoteny | 200,00 |
25 | Witamina A | 200,00 |
26 | Witamina E | 200,00 |
27 | Witamina C | 200,00 |
28 | Profil kwasów tłuszczowych | 170,00 |
29 | Metylacja | 60,00 |
30 | Liczba kwasowa (tłuszcze) | 50,00 |
31 | Liczba nadtlenkowa (tłuszcze) | 50,00 |
32 | Tlenek chromu | 220,00 |
33 | Azot amoniakalny N-NH3 | 50,00 |
34 | Lotne kwasy tłuszczowe + kwas mlekowy | 160,00 |
35 | Energia metaboliczna (cukier + skrobia + analiza podstawowa) | 445,00 |
36 | Opinie, interpretacje | 100zł/h |
UWAGA:
Próbki powinny być dobrze opakowane z dołączonym zleceniem zawierającym opis zawartości przesyłki, kierunek badań, adres Firmy, NIP Firmy, telefon kontaktowy oraz adres mailowy.
Wielkość próbki paszy: 0,5kg – 1kg; kiszonki – ok. 1kg