Oferta usługowo-badawcza

 

Wykaz i cennik wykonywanych analiz chemicznych

Obowiązuje od dnia 01.01.2019 r.


Lp.
  Rodzaj analizy
Cena zł (netto)
1Przygotowanie próbki do badań (mielenie) 10,00
2
Podsuszanie
20,00
3
Sucha masa (pasze susze)

20,00
4
Sucha masa (pasze mokre w tym kiszonki, mięso, tkanki, kały)

40,00
5
Popiół surowy

30,00
6
Popiół nierozpuszczalny w HCL

50,00
7
Białko ogólne

55,00
8
Białko właściwe

90,00
9
Tłuszcz surowy wg Soxleta

60,00
10
Tłuszcz mleczny metodą ekstrakcyjną Roesego-Gottlieba

55,00
11
Włókno surowe

60,00
12
Frakcje włókna NDF, ADF, ADL (za każdą frakcję)

60,00
13
Wartość kaloryczna (energia brutto)
60,00
14
Oznaczenie chlorków (oznacz. soli) NaCl
55,00
15
Analiza podstawowa (sucha masa, popiół surowy, białko ogólne, tłuszcz surowy, włókno surowe)
215,00  - pasze suche
235,00 - 
pasze mokre, mięso, tkanki, kały
16
Ocena chemiczna jakości kiszonek (analiza podstawowa, pH, N-NH3)
290,00
17
Skrobia

150,00
18
Cukry

90,00
19
Pomiar pH

15,00
20
Cholesterol (surowica, mięso)

100,00
21
Aminokwasy siarkowe (Cys, Met)

200,00
22
Aminokwasy po hydrolizie kwaśnej
400,00
23
Tryptofan

350,00
24
Karoteny

200,00
25
Witamina A

200,00
26
Witamina E

200,00
27
Witamina C

200,00
28
Profil kwasów tłuszczowych

170,00
29
Metylacja

60,00
30
Liczba kwasowa (tłuszcze)

50,00
31
Liczba nadtlenkowa (tłuszcze)

50,00
32
Tlenek chromu

220,00
33
Azot amoniakalny N-NH3

50,00
34
Lotne kwasy tłuszczowe + kwas mlekowy

160,00
35
Energia metaboliczna (cukier + skrobia + analiza podstawowa)

445,00
36
Opinie, interpretacje

100zł/h

UWAGA:

Próbki powinny być dobrze opakowane z dołączonym zleceniem zawierającym opis zawartości przesyłki, kierunek badań, adres Firmy, NIP Firmy, telefon kontaktowy oraz adres mailowy.

Wielkość próbki paszy: 0,5kg – 1kg; kiszonki – ok. 1kg