Przejdź do treści Przejdź do menu głównego
  • Facebook
  • Poczta UWM
  • Wydziały
  • Szukaj
  • BIP
  • English
  • Przewodnik
  • Kontakt
  • Zaloguj
  • Wydarzenia
  • Komunikaty
  • Wiadomości
  • Konferencje
  • Ogłoszenia
  • Zapowiedzi
Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie

Wydział Bioinżynierii Zwierząt

Jesteś tutaj

  • Strona główna
  • O Wydziale
  • Fotogaleria

Menu główne

  • O Wydziale
    • Aktualności
    • Rozwój naukowy
    • Historia wydziału
    • Misja, wizja i cele strategiczne Wydziału
    • Oferta usługowo-badawcza
    • Współpraca
    • Pracownicy
    • Wybory
    • Fotogaleria
      • 17.10.2023 Konferencja naukowa dla hodowców owiec: „PRODUKCJA OWCZARSKA - szanse i zagrożenia”
      • Olsztyński Salon Maturzystów Perspektywy 2023
    • Fotokronika Wydziału
    • Godziny funkcjonowania budynku przy ul. Oczapowskiego 5
  • Władze i Gremia Wydziałowe
  • Struktura Wydziału
  • Nauka
  • Kształcenie
  • Studenci
  • Studia podyplomowe
  • Oferta dla szkół
  • Polskie Towarzystwo Zootechniczne
  • Projekt „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”
Wydział Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie

Pracowania analizy podstawowego składu chemicznego pasz.

System Fibertec służący do określania typu i rodzaju włókna surowego i detergentowegoFibertec 1021 – jednostka do ekstrakcji na zimnoAnalizator włókna A220 służący do pomiaru zawartości włókna surowego oraz frakcji detergentowych.System Soxtec służący do oznaczania zawartości tłuszczu surowego.Piec muflowy służący do onaczania zawartości popiołu surowego.System Kjeltec Sampler 8420 słący do oznaczania zawartości białkaZestaw mineralizacyjny umożliwiający mineralizację poprzedzającą analizę
‹ › Pełny ekran

Pracownia wyposażona jest aparaturę analityczną umożliwiającą ocenę podstawowego składu chemicznego i wartości energetycznej pasz i produktów pochodzenia zwierzęcego. W pracowni badany jest również skład kału i moczu, a uzyskane wyniki wykorzystywane są w badaniach na zwierzętach.

Godło Rzeczypospolitej Polskiej

Deklaracja dostępności

Powrót do góry